Call of Duty: Black Ops Cold War

laten we samen spelen

Call of Duty: Black Ops Cold War is ontwikkeld door Raven Software en Treyarch. Op 13 november 2020 werd het spel uitgegeven.

Variant voor singleplayer

De game speelt zich af tijdens de in het begin van de jaren tachtig, tijdens de Koude Oorlog. Het verhaal van de game is gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen. De campagne speelt zich af in verschillende locaties, zoals Vietnam, Oost-Berlijn en Turkijke. Spelers kunnen de personages aanpassen voor de campagne. Ze hebben opties voor verschillende etnische achtergronden, huidskleuren, geslachten en verschillende kenmerken van persoonlijkheden. Afhankelijk van de keuze van de spelers van de campagne, heeft de campagne meerdere eindes.

Variant voor multiplayer

De variant van de game voor multiplayer heeft nieuwe, maar ook terugkerende spelmodi. Het kwam met de nieuwe spelmodus “Fireteam”, waar maximaal 40 spelers kunnen worden ondersteunt. Een voorbeeld van een terugkerende spelmodus is het Create-a-Class-systeem van Modern Warfare. Deze heeft wel twee verschillen gekregen, zo heeft elke klasse nu een zogenoemde ‘wildcard’ en de speler kan kiezen uit vier wildcards:
Danger Close, dit is een dubbele granaatuitrusting
Perk Greed, deze staat twee perks toe
Lawbreaker, deze staat het mixen en matchen van elk wapen toe
Gunfighter, deze. Maakt maximaal acht wapenbijlagen mogelijk

Zombies

Black Ops War Zombies heeft een nieuwe verhaallijn ontwikkeld. Deze heet “Dark Aether” en sluit aan bij het originele verhaal van Aether, die afgesloten werd in Black Ops 4. Het sluit overigens ook aan bij het hoofdverhaal van de campagne. Spelers kunnen ook de rol aannemen van Operator-personages uit Multiplayer, in plaats van te spelen als de personages die vooraf zijn gedefinieerd. Spelers kunnen nu ook kiezen om de map te “exfilmen” in Zombies. Hierdoor komen ze in een moeilijke golf terecht, met een verhoogde vijandelijke spawn. Hier moeten ze zien te overleven voordat ontsnappen mogelijk is. Over de speelbare kaarten zijn ook verzamelitems verspreid, waardoor spelers het hoofdverhaal kunnen volgen.

Zombies Onslaught is een nieuw gamemodus, speciaal gemaakt voor de PlayStation, geldig tot 1 november 2021. Hier wordt er met multiplayer-maps gespeeld en maximaal twee spelers verdedigen gebieden die geaard zijn door de Dark Aether-bol. Deze bol moet aangedreven worden door het doden van zombies. De bol zal zich naar nieuwe posities verplaatsten bij voldoende kills.

MEER ARTIKELEN

Spider-Man: Miles Morales

Assassin’s Creed Valhalla

FIFA 21

RECENTE BERICHTEN