FIFA 21

laten we samen spelen

FIFA 21 is een game uit de FIFA-computerspellenreeks. Het is een voetbalsimulatiespel. Op 18 juni 2020 werd het spel bekend gemaakt tijdens EA Play Live. Op 9 oktober 2020 werd het spel uitgebracht. Dit is de eerste keer sinds FIFA 10 dat het spel in oktober pas werd uitgebracht. Op de cover van alle edities is Kylian Mbappe te vinden. Het spel is te spelen op de Nintendo Switch, Microsoft Windows, Playstation 4 en de Xbox One. Eind 2020 zal het spel ook uitkomen voor de nieuwe generatie consoles Playstation 5, Google Stadia en Xbox Series.

Kritiek van fans

Tijdens de release kreeg FIFA 21 al felle kritiek van fans. Zij vinden dat er geen verschil zit tussen de nieuwe versie en FIFA 20. Op de beslissingen van de scheidsrechter werd ook veel kritiek op geuit. Deze floot bijvoorbeeld af als er een kans bezig was. Op de servers van EA is ook veel kritiek, hier is vaak een storing bij. Door meerdere van deze storingen konden online functies van FIFA 21 niet gespeeld worden. Daarbij is de eerste Weekend League een dag uitgesteld.

FIFA Punten

De variant van de game Door sommige kansspelautoriteiten wordt FIFA 21 schuldig beoordeeld aan gokken. De voornaamste reden hiervan zijn de pakketten die je kunt kopen in de versie FIFA Ultimate Team. Met deze pakketten kun je je team versterken, maar van tevoren weet je niet wie de spelers zijn die je team sterker gaan maken. Met FIFA punten kun je deze pakketten kopen, maar voor de FIFA punten moet je betalen met echt geld. Voor een premium gouden spelers pakket moet je 350 FIFA punten inleveren, wat 3,50 euro kost. Vaak krijgen spelers met dit pakket nutteloze kaarten. In België is er al een verbod gelegd op de zogeheten FIFA punten.

FIFA punten verbannen

Recent geleden heeft de kansspelautoriteit van Nederland een ultimatum gelegd op EA. Binnen drie weken moeten de FIFA punten worden verbannen. Als dit niet gebeurd, moeten ze elke week een boete betalen van 500.000 euro. Dit kan oplopen tot vijf miljoen euro per week. FIFA punten zijn ondanks deze maatregelen echter nog steeds te koop.

MEER ARTIKELEN

Call of duty : Black ops cold war

Assassin’s Creed Valhalla

Spider-Man: Miles Morales

RECENTR BERICHTEN